Automaty i maszyny do lodów

Myślisz o otworzeniu własnej lodziarni? Działanie w branży gastronomicznej może przynieść niezłe kokosy 🙂 Szczególnie, jeśli myślisz o prowadzeniu własnej lodziarni i zbliża się lato. Aby  Twój plan się powiódł musisz zainwestować – w sprzęt, w odpowiednie miejsce, w produkty, a także w promocję swojego biznesu. Jeśli naprawdę myślisz o długofalowym biznesie to postaw na niezawodność budowanej firmy i wysokiej jakości produkty – to one przyciągną do Ciebie Klientów. Skorzystaj z doradztwa biznesowego, pytaj, sprawdzaj, ucz się od najlepszych, aby Twoje pierwsze kroki były solidne i prowadziły Cię konkretną ścieżką do celu. jednym  z najrozsądniejszych modeli biznesowych dla młodych przedsiębiorców jest tak zwany biznes franczyzowy. Inwestujesz we własny biznes, otrzymując wyrobioną markę, dostęp do sprawdzonego sprzętu oraz do hurtowni produktów wysokojakościowych. Dzięki franczyzie nie tracisz czasu na szukanie kontrahentów, tylko od razu zaczynasz działać. Biznes franczyzowy w Polsce jest wciąż jednym z najlepszych rozwiązań na start.

Rodzaje maszyn do robienia lodów

Oczywiście możesz otworzyć własną lodziarnię w ramach franczyzy. Istnieje kilka takich firm, które oferują możliwość podjęcia stałej współpracy. Aby wybrać jedną z nich, najpierw określ charakter planowanego biznesu. Lodziarnie są różne, serwujące lody włoskie, amerykańskie, świderki, jak i desery lodowe z magicznymi posypkami. Niektóre lodziarnie, bardziej eleganckie, serwują desery lodowe dla dorosłych, inne skupiają się na klienteli dziecięcej. W zależności od wybranej opcji, musisz dostosować swój lokal, a także zakupić odpowiednie maszyny do robienia lodów. Dostępne są na rynku automaty do świderków i lodów włoskich (soft). Świderki amerykańskie są twarde, mocno zmrożone, wyglądem przypominają plastikowe lody – są równiutkie, wąskie i wysokie. Lody włoskie w odróżnieniu od amerykańskich są delikatniejsze i cieplejsze. Od niedawna działają również maszyny do lodów jogurtowych i spaghetti. A może wybierzesz po prostu lody kulkowe?

Maszyny do lodów – dystrybutorzy

Sezon na lody trwa cały rok. Najwięcej ich spożywamy od kwietnia do września, a najgorętszy okres dla branży to oczywiście sezon wakacyjny. Na rynku polskim istnieje wielu dystrybutorów maszyn do lodów i wiele modeli współpracy. Warto zapoznać się z ofertą przynajmniej 2-3 firm, aby wybrać najlepszą opcję dla siebie. Przyjrzyjmy się dwóm firmom, które zajmują się sprzedażą maszyn i produktów do tworzenia lodów.

P.P.U. PLUS Sp. z o.o.
Łódź, ul. Tuwima 98
tel.: +48 42 674 52 24

http://www.plus.biz.pl

Hurtownia Dodatków Piekarniczych i Cukierniczych. W ofercie posiadają maszyny IceDrema firmy AKO. Kompleksowo zajmują się doradztwem w zakresie odpowiedniego wyboru maszyn, serwisem, a także sprzedażą komponentów do lodów i gofrów – wafle, sosy dijo, bazy. Istnieje możliwość otrzymania maszyny bezkosztowo,  jeżeli w ciągu dwóch sezonów letnich klient zakupi 3000kg proszków do produkcji lodów z serii PREMIUM z cenie netto 20,00zł/kg.


PPHU Wojtex
Woj. Łódzkie, Dalików, Złotniki 11
tel: +48 43 822 02 11

http://mangatto.pl/

P.P.H.U. „WOJTEX” to największy i dynamicznie rozwijający się operator systemów franczyzowych w Polsce. Obecnie jest właścicielem 7 znanych konceptów gastronomicznych m.in. : sieci lodziarni Mangatto. Specjalizuje się w sprzedaży tradycyjnych włoskich lodów przy użyciu naturalnego mleka. Stworzona przez firmę Wojtex franczyza umożliwia elastyczne warunki współpracy. Istnieją 4 warianty prowadzenia działalności:
• Wyspa w Galerii Handlowej – koszt inwestycji zaczyna się od 21 tys. zł przy powierzchni ok. 8 m²,
• Okienko podawcze – koszt inwestycji wynosi od 23 tys. zł,
• Lokal stacjonarny – koszt inwestycji od 31 tys. zł przy powierzchni min. 40 m²,
• Mobilna przyczepa gastronomiczna – koszt inwestycji wraz z wyposażeniem zaczyna się od 45 tys. zł.


Gel-Matic Polska
Łódź; ul. Zbąszyńska 13
tel. 510 251 525

Dystrybutor wysokiej klasy maszyn i automatów do lodów. W ofercie znajdują się zarówno maszyny do lodów włoskich, jak i  kręconych amerykańskich. Istnieje wiele modeli o różnej pojemności, umożliwiających tworzenie deserów jedno- lub dwusmakowych. Dostępne są wersje zarówno wolnostojące, jak i barowe.

Jeśli chcecie poznać inne firmy, zajmujące się dystrybucją maszyn niezbędnych w gastronomii i hurtowni produktów żywnościowych, zostańcie z nami. W najbliższym czasie przyjrzymy się najlepiej funkcjonującym biznesom franczyzowym na rynku polskim. Tymczasem życzymy Wam słodkich i zmrożonych planów biznesowych!

7 Komentarze

  1. Widzę, że od jakiegoś czasu jest raczej moda na lodziarnie z lodami ręcznie robionymi. Z reguły nie używa się maszyn, a lody sprzedaje się na gałki. Zresztą tak to też działa we Włoszech.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*